گزارش کارورزی در نمایندگی مجاز ایران خودرو
دسته بندی | گزارش کارآموزی و کارورزی |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 4.032 مگا بایت |
تعداد صفحات | 47 |
ما در دنیایی بسیار پیچیده و پویا زندگی می کنیم که دو ویژگی عمده دارد. منابع محدود و نیازهای نامحدود در امکانات و عدم محدودیت نیازها و خواسته های بشری است که توجه روز افزون به بهره وری را باعث شده از یک سو، جمعیت رو به ازدیاد، گستره نیازهای بشری را سر تصاعدی داده و از سویی دیگر، منابع کاهنده، برای دهانهایی که هر لحظه به جهان گشوده می شوند، جز از آینده نه چندان امید بخش دارند. در چنین شرایط عقل ایجاب می کند که نیک اندیشان، دورنگران و آینده سازان جامعه، اولاً خود تصویری روشن ازواقعیت به دست آورند و ثانیاً راه چارههای مناسبی برای بقا در چنین دنیایی پر تحول و پر شتابی بیندیشد لزوم موجودیت در جهانی این چنین پیچیده و سرشار از رقابت، بهره گیریاز الگوهای نوین مدیریتی است که تفکر خلاق و نگرش تغییر پذیری را تعمیم دهند و با بکارگیری تواناییهای ذهنی، بینشی و احساسی، در پی ایجاد افکار نو و مفاهیم جدید باشند. در نهایت نیز ایده های نوین را در بستر واقعیت پیاده سازند و کاربرد عملی بخشند در چنین حالتی است که می توان ضریب بقا را با کیفیتی برتر افزایش داد. امروز دیگر نمی توان با تمسک به روش های سنتی و رویدادهای قدیمی و کهنه در دنیایی که به سرعت در حال حرکت است، با کیفیت خوب، ادامه حیات دارد اگر تاگنون بخشی از میراث فرهنگی و در وجدان جمعی مردم ما را بی توجهی به کار و تلاش و فردی و ارزش گذاری در نقش شانسی و تصادف در جهت دهی به زندگی تشکیل می داده است تا هم اکنون وقت آن رسیده که با القاء، تلقین و تربیت برنامه ریزی شده، ارتباط بین تلاش و بهره مندیاز موهبتهای مادی و معنوی، پر رنگ شود. این تلاش نیز باید تلاشی علمی و آگاهانه باشد و گرنه به صرف بیهوده وقت، یعنی با ارزش ترین سرمایه ای که در اختیار جامعه قرار دارد، منجرخواهد شد. بهره گیری از این منبع تجدید ناشدنی، که قابلیت ذخیره شدن را نیز ندارد،نهایت دقت و باریک بینی را می طلبد. همواره نمی توان از نیروی کار انتظار داشت که بیشتر و تندتر کار کند. در این جا لازم است که به بهینه سازی روش ها و اصلاح شیوه های کاری اقدام شود تا با صرف زمان کمتر ستاده های مناسبتر و مفیدتر، عاید گردد. امروز جهانیان سخن، کسی را می شنوند که ارزششنیدن را داشته باشد کالای کسی را می طلبند که ارزش داشتن را داشته باشد و خلاصه، آنی می ماند که ارزش بودن را داشته باشد برای تنفس در جوی این چنین، مدیران ما ناچارند به جز علم و آگاهی مجهز شوند و در چهارچوب امکانات ترکیب معقولی از عوامل کار(نیروی انسانی، مواد، تسهیلات و زمان) را تدارک بینند و با توجه به آخرین پیشرفتی هماهنگیها لازم را در استفاده موثر از عوامل مزبور به عمل بیاورند. سازمانی پویا و پایاست که هدفهای خود را با شرایط و نیازهای محیطی تطبیق دهد و انعطاف لازم را برای تغییر در ساختار درونی خود که با تغییرات محیطی سازگار باشد، نشان دهند و مسئولیتهای اجتماعی خود را با کیفیتی برتر انجام دهد.
فهرست مطالب
گزارش کارآموزی در نمایندگی مجاز ایران خودرو . 7
سخن کارآموز7
مقدمه:
فصل اول: معرفی محل کارآموزی
شرح مختصری از ایران خودرو. 11
معرفی نمایندگی.. 12
آشنایی با نمایندگی ایران خودرو. 12
تعمیر گاه12
نمایشگاه ایران خودرو. 13
پارکینگ... 13
کارواش.... 13
قسمت های اداری.. 13
مدیر عامل.. 13
مدیران.. 14
بخشهای نمایندگی.. 14
بخش فروش محصولات... 14
بخش خدمات پس از فروش مشتریان.. 14
گارانتی.. 15
کارت طلایی.. 15
برنامه های توسعه شبکه :17
توسعه شبکه برای خودروهای جدید. 17
نمودار سازمانی نمایندگی . 19
منشور اخلاقی کارکنان نمایندگی مجاز . 19
فصل دوم: فعالیت های واگذارشده به کارآموز
خدمات فنی تعمیرگاهی.. 22
تأمین قطعات یدکی.. 22
خدمات فروش.... 23
فصل سوم: عناوین مربوط به شرح تفصیلی آموخته ها
آموزش.... 25
پذیرش خودرو. 25
تعمیر و رفع عیب خودرو. 25
ترخیص خودروی تعمیر شده26
فصل چهارم: گزارشات
گزارش هفتگی
گزارش ماهانه
ارزیابی
سیستم گردش محصولات چاپی به روش افست
دسته بندی | هنر و گرافیک |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 1.733 مگا بایت |
تعداد صفحات | 182 |
ارتباط یکی از مهمترین نیازهای بشر میباشد. انسان از طریق ارتباط با دیگران به قابلیت و نوآوری در زمینههای گوناگون دست مییابد و زندگی اجتماعی خود را شکل میدهد. که در این تبادل از یک سو اندیشههای او را پربارتر میکند واز سوی دیگر تجربیات و دانش او به سایرین منتقل میگردد.
برای جاودانه ماندن خاطرات خود را با علایم و نشانهها ثبت کرد که بتدریج با تبدیل و تکمیل این علایم خط اختراع شد. این اختراع تغییرات زیادی را در زندگی انسانها ایجاد کرد و به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای بشر ثبت شد و از ارتباط مستقیم و رودررو بینیاز گردید. دست نوشتههای اولیه بر روی سنگ، چوپ و چرم انجام میشد. با افزایش جمعیت و توسعه علوم دست نوشتههای کارآیی خود را از دست دادند وا نسان درصدد یافتن راهی برآمد که اطلاعات را سریعتر در دسترس همگان قرار دهد. نخستین کوشش انسان در این راه حکاکی کلمات روی لوحه گلی بود. کوشش بعدی در راه چاپ، حک کلمات روی قطعات چوب و سفال بود که بیشک تمدنهای باستانی مشرق زمین تلاش عظیمی در راه تکثیر به کار بستند و تجریبات اندوختند.
پیدایش فنون جدید چاپ در اروپا همزمان با رنسانس اقتصادی و فرهنگی بود. ابتدا چاپ از طریق صفحات حکاکی شده انجام پذیرفت و سرانجام به دلیل مسائل و مشکلاتی که وجود داشت حروف متحرک گوتنبرگ اختراع شد با پیشرفت در دانش و علوم و فنون با تکمیل روشهای چاپ، چاپ افست که بر پایه روش چاپ لیتو بود کامل گردید و در سال 1904 میلادی ابداع گردید که تا بحال در حال ابداع و کامل شدن تکنیکهای مختلف در روش چاپ افست میباشد.
چاپ به روش افست برای چاپ انواع محصولات تجاری و فرهنگی کاربر دارد (شامل: اوراق، برگهای تجاری، کاتالوگ، پوستر، جعبه و بستهبندی- کتاب و انواع مجله و روزنامه)
روش چاپ افست وابسته به ملزومات دیگری است که بدون آن قادر به فعالیت نیست به عبارتی با هم لازم و ملزم میباشند ملزوماتی از قبیل: کاغذ، مرکب و سایر مواد مصرفی که با توضیح و ارتباط آنها با یکدیگر سعی به ارائه مختصات فنی درهر بخش به اختصار، هماهنگی مابین آنها روشن گردد.
برای تهیه این تحقیق از منابع مختلفی استفاده شده که در آخر این فصل پایاننامه آمده است. این تحقیق جمعآوری از مطالب کتب و مقالاتی بوده که حاصل تجربیات و فعالیت از گذشته تا حال تمامی افرادی است که برای تجلی این صنعت زحمت و کوشش فراوان کردهاند. امید است در این راه توفیقی حاصل شده باشد.
فهرست مطالب
مقدمه.............................................................................................................. 1
فصل اول
روش چاپ...................................................................................................... 4
پیش از چاپ.................................................................................................... 5
فتولیتوگرافی.................................................................................................... 6
پردزاش، تفکیک و تهیه فیلم الکترونیکی.......................................................... 11
پردازش، تفکیک و تهیه فیلم فتومکانیکی.......................................................... 16
چاپ، روش چاپ افست................................................................................... 18
انواع ماشین افست.......................................................................................... 20
پس از چاپ..................................................................................................... 24
صحافی ماشینی.............................................................................................. 25
صحافی سنتی.................................................................................................. 34
فصل دوم
تقسیمبندی محصولات چاپی به روش افست.............................................. 38
فرمهای تجاری............................................................................................... 39
بروشور و پوستر........................................................................................... 39
کتاب................................................................................................................ 41
دفاتر و دفترچه............................................................................................... 46
سربرگ و پاکت............................................................................................... 47
سررسید و تقویم............................................................................................ 50
جعبه و بستهبندی............................................................................................ 50
فصل سوم
مواد اولیه مصرفی و گردش مواد و محصولات چاپی................................. 54
کاغذ................................................................................................................ 55
ویژگیهای چند نوع کاغذ پر مصرف.............................................................. 58
اندازه و محاسبات کاغذ.................................................................................. 64
محاسبه حجم و وزن کاغذ.............................................................................. 78
مرکب.............................................................................................................. 86
خواص فیزیکی مرکب...................................................................................... 86
سیالیت............................................................................................................. 87
چسبندگی......................................................................................................... 92
رابطه فیزیکی آب منبع افست با مرکب چاپ................................................... 97
مواد مصرفی در صحافی............................................................................... 98
چسب............................................................................................................... 98
طبقهبندی چسبها........................................................................................... 99
چسبهای گرما سخت..................................................................................... 100
چسبهای گرما نرم........................................................................................ 101
چسبهای گرما ذوب و واکسها.................................................................... 106
مفتول.............................................................................................................. 109
نخ.................................................................................................................... 109
گردش مواد و محصولات چاپی...................................................................... 101
منابع
اوضاع سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی ،تاریخی بنی حماد در الجزایر
دسته بندی | تاریخ و ادبیات |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 170 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 175 |
حکومت حمادی از سال 419 ه.تا 547 ادامه داشت و حدود یک قرن و نیم سال توسط مغربی های اصیل به قدرت رسیدند عرصه حکومت آمدند قبل از آن مغرب شاهد حکومت بنی رستم ایاضی بود که تامدت را پایتخت خویش قرار داده بودند و توسط فاطمیون سرنگون شدند دولت حمادی در دوران حکومت مغرب در الجزایر نقش مهمی در گسترش اسلام و زبان عربی داشتند حماد توانست در استقلال و ایجاد دولتی واحد بر بادیس بن مغر پیشی گیرد پس از آن سعی و تلاش فراوانی از خود نشان داد تا این دولت را تشکیل داده و آنرا سازماندهی و بر آن حکومت کند.
نظام حکومتی آنان استبدادی موروثی بود حاکمان خود را از تشکیل دولت و کابینه مشورتی برای اداره امور مملکتی و نظامی محروم نمی ساختند پس از حماد، پسرش قائد و پس از او محسن و… ، عهدهدار امور حکومتی گشته تا به یحیی بن عزیز که سقوط حمادی ها در زمان او صورت گرفته رسید.
پیروی از ارعاب ، اجبار ، قساوت که پایهگذار آن حماد بود باعث عصیان گری بسیاری از قبایل گشته و آنان را با خانوادة حمادی درگیر کرد، آنان به زور ارتش حکومت کرده و گاهی علیه یکدیگر اقدام به کودتا و شورش می کرند.
در زمان حمادی ها مغرب میانی (الجزایر) به ایالتهای بزرگ تقسیم شد که هر ایالت دارای پایتختی بود و هر ایالت، حاکمی مرکزی که در شهر بجا یه مستقر بود، داشت او موظف بود که دستورات حکومت مرکزی را اجرا کند ، مغرب میانه در آن زمان به ایالت های الجزایر ، بونه ، قستنطنیه ، مسیله ، جیجل ،أشیر ، قلعه ، حمزه و … تقسیم شده بود که حاکمیت اکثر آنان با یکی از افراد خانواده حمادی بود که این امر باعث ایجاد اطمینان بر تحت امر بودن آن ولایات بود.
فهرست مطالب
فصل اول: کلیاتپیشینه پژوهش
بیان مسئله .........
پرسش های پژوهش
اهداف پژوهش
تحلیل منابع تحقیق.............
فصل دوم : اوضاع جغرافیایی مغرب اوسط به دوران فرمانروایی بین حماد
الف) شهرهای مهم بنی حماد (از دید جغرافیایی تاریخی )...............................
1- قلعه بنی حماد(پایتخت بنی حماد)............................
2- شهرأشیر..............................................
3- شهر بجایه ........................
ب) کشاورزی دولت بنی حماد.....
1- محصولات کشاورزی ...............................................
2- دامداری و پرورش طیور و غیره .....................................
ج)اقتصاد و صنایع بین حماد.......................................
1-بازرگانی و دادو ستد (تجارت داخلی و خارجی ).............
2- استخراج معدن ..............
3- صنایع دستی..........
4- راه های خشکی و دریایی و غیره…..
5- ضرب سکه
6- صادرات و واردات
1-اصل و نسب حمادیون
2- مؤسس دولت بین حماد......
3- فرمانروایان حمادی
حماد بن بلکین (405 ـ 419 ـ ه.ق) .........
قائد بن حماد (419ـ 446).............
محسن بن قائد ( 446 ـ 447)........
بلکین دوم ابن محمد( 447ـ 454)...........
ناصرابن علناس (454 ـ 481).......................
منصور ابن ناصر (481ـ498)................
بادیس بن منصور (498ـ 515).................
یحیی بن عزیر (551ـ 547)........
غلبه موحدون
قومیت ،زبان ،دین ، مذهب حمادیان .....
الف)طبقات مردم......
اشراف ، بزرگان (فرمانرواـ شاهزادگان ـ وزراء و ….)
تجار و بازرگانان .
صاحبان حرف و صنایع
کشاورزان و کارگران ..................
ب) اوضاع اداری دولت بنی حماد ..................
1-فرمانروایی........................
2- وزارت و کتاب
3-دادگستری.......................
4- شرطه .........
5- حسبه ......
6-دیوانهای مهم عصربنیحماد(عرض ـ مظالم ـ برید ـ اشرافو …).
7- بیت المال...............
8- خراج و مالیات
الف ) آموزش و پرورش .............
1-نهادهای آموزشی (مسجد ـ مکتب خانه ـ رباط ـ خانقاه و …).
2-علوم نقلی (قرآن ـ سنت ـ حدیث ـ تفسیرـ فقه و اصول و …)
3-علوم ادبی (نثر و نظم و ….)...
4-علما و دانشمندان عصر حمادی....
ب) آثار و ابنیه دوران حمادیان (مساجد ـ رباط ها ـ پل ها ـ کاخ ها ، … ) .
چکیده رساله به انگلیسی
کتابشناسی پایان رساله
نقش و سهم بازرگانان در جنبش مشروطیت ایران با تکیه بر ایالات چهارگانه تهران، آذربایجان، یزد و بوشهر(1313-1326قمری)
دسته بندی | تاریخ و ادبیات |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 149 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 208 |
رسالهی حاضر که با عنوان «نقش و سهم بازرگانان در مشروطیت ایران با تکیه بر ایالات چهارگانة تهران، آذربایجان، یزد و بوشهر (1313-1326هـ.ق) تدوین شده است، به بررسی مبانی تعارضات بازرگانان و حاکمیت به عنوان علل مشروطهخواهی آنان و نقش و سهم این گروه اجتماعی در به ثمر رسیدن جنبش مشروطه و حیات نظام مشروطیت تا بمباران مجلس اول میپردازد. پرسش اساسی پیش روی پژوهشگر این است که: «علل و عوامل مشروطهخواهی بازرگانان و نقش و سهم آنان در مشروطیت تا به توپ بسته شدن مجلس اول چه بود؟».
فرضیة اصلی تحقیق این که: «بازرگانان به عنوان رکن اصلی بازار، یکی از سه گروه رأس هرم قدرت بودند و براساس جایگاه اجتماعی و اقتصادی خود به ایفای نقش در مسایل میپرداختند. آنان با آغاز دورهی حکومت قاجارها و سلطهگری دول روس و انگلیس با وضعیت بدتری مواجه شدند؛ ضعف حکومت مرکزی و سلطة حکام ستمگر و قدرتهای خارجی، بازرگانان ایران را به مقام متضررترین قشر اجتماعی تنزل داد. این امر باعث افزایش تضاد بازرگانان و حاکمیت شد. بی نتیجه ماندن تلاشهای گروهی بازرگانان برای مقابل با تهدیدات داخلی و خارجی باعث شد تا آنان آگاهانه برای تحقق خواستههای تاریخی خود از فعالترین گروههای اجتماعی در جریان مشروطیت شوند.
یافتههای اساسی رسالهی حاضر این که: «1ـ بازرگانان ضمن خودآگاهی درونی و کسب علم و تجربه به خصوص از نیمهی دوم قرن نوزدهم میلادی به بعد باعث شد تا آنان در مقابل تهدیدات داخلی و سلطة خارجی به واکنشهای سیاسی و تجاری تست بزنند. اما سلطة سنگین این دو مانع اصلی بهبود اوضاع شد. آنان انحطاط شدید اقتصادی کشور را به حاکمیت سیاسی و سیاستهای اتخاذی آن نسبت میدادند و با این فکر، در اصلاح امور با جنبش مشروطه همراه شدند. 2ـ نقش بازرگانان در جنبش مشروطیت شامل حمایت مالی از تجمعات و ارایة فکر و اندیشه در اهمیت قانون مداری و ایجاد حکومت مرکزی قوی و جمهوریت بود. بازرگانان روشنفکر و عمده با اخذ تجربیات از نظام سیاسی دول اروپایی به تالیف آثار و ارایة نظر قبل و پس از مشروطه پرداختند. از جمله آنان طالبوف، زینالعابدین مراغهای، تقی اف، حاج حسین امینالضرب، میرزا محمود تاجر اصفهانی، محمدتقی مازار و معینالتجار بود. 3ـ سهم بازرگانان از برقراری مشروطیت، گنجاندن خواستههای خود در اصول قانون اساسی و متمم آن و تلاش برای قانونمند کردن همة امور ایران بود. حضور جدی و تلاشگر آنان در مجلس اول و کمیسیونهای آن و عضویت در انجمنهای ایالتی و ولایتی و حمایت از نظام مشروطیت در برابر بقایای مستبدان و سنگاندازی خارجیها و ارایة طرحهای ملی در اقتصاد و... از موارد دیگر سهم بازرگانان از مشروطیت بود.
واژگان کلید:
نقش، سهم، مشروطیت ایران، بازرگانان، بازرگان روشنفکر، خواستههای تاریخی، مجلس شورای ملی
فهرست مطالب
مقدمه
بررسی منابع و مآخذ
الف: منابع عمومی
1ـ روزنامهها 1
2ـ اسناد 4
3ـ تاریخ مشروطه ایران 5
4ـ کتاب آبی 6
5ـ تاریخ بیداری ایرانیان 6
6ـ سیاحتنامه ابراهیمبیک 7
7ـ کتاب احمد و مسالک المحسنین 9
8ـ خاطرات بهرامی 10
9ـ خاطرات احتشامالسلطنه 11
ب: منابع تبریز
1ـ قیام آذربایجان و ستارخان 13
2ـ رجال آذربایجان در عصر مشروطیت 13
3ـ قیام آذربایجان در انقلاب مشروطیت ایران 14
4ـ تاریخ انقلاب آذربایجان و بلوای تبریز 14
5ـ روزنامة انجمن تبریز 14
ج: منابع بوشهر
1ـ سفرنامه سدیدالسلطنه 15
2ـ گزارشهای سالانه سرپرسی کاکس 16
3ـ روزنامه مظفری 16
د: منابع یزد
1ـ کشف الحقایق 17
2ـ نشریات 18
3ـ خاطرات ارباب کیخسرو شاهرخ 18
بخش اول: ساختار جامعة شهری و پیشینة تحولخواهی بازرگانان ایران
فصل اول: ساختار جامعة شهری و هرم قدرت در ایران دورهی قاجار
مناسبات ارگ، مسجد و بازار 20
روابط روشنفکران و بازرگانان در دورهی قاجار 23
ویژگیهای بازرگانان 26
فصل دوم: مسایل بازرگانان و واکنشهای آنان پیش از جنبش مشروطهخواهی
1ـ مبانی تعارضات و بحرانهای بازرگانان:
الف: عوامل داخلی 27
ب: عوامل خارجی 30
ج: رشد و ارتقای سطح آگاهی سیاسی و اجتماعی 33
2ـ تلاشهای اصلاحگرانة بازرگانان پیش از مشروطیت
الف: واکنشهای سیاسی بازرگانان
1ـ1ـ تشکیل مجلس وکلای تجار (1301هـ.ق) 34
1ـ2ـ بازرگانان و جنبش تنباکو (1308هـ.ق) 36
ب: واکنش تجاری بازرگانان
تشکیل کارخانهها و شرکتهای تجاری 40
بخش دوم: نقش بازرگانان در جنبش مشروطیت ایران
فصل اول: نقش بازرگانان در جریان مشروطیت در تهران
علل و زمینههای تحصن تجار به حرم عبدالعظیم (1323هـ.ق) 43
وقایع منجر به مهاجرت صغری و دوران مهاجرت کبری و نقش بازرگانان 47
فعالیت فردی بازرگانان در تهران در جنبش مشروطیت :
1ـ خانوادهی امینالضرب 58
2ـ میرزا محمود تاجر اصفهانی 66
3ـ حاج محمدتقی بنکدار و برادرش حاج حسن 68
4ـ حاج محمداسماعیل مغازهای 70
5ـ حاج آقامحمد معین التجار بوشهری 72
6ـ میرزا جوادخان سعدالدوله 75
7ـ حاجی محمدتقی شاهرودی 78
8ـ حاجی محمدعلی شالفروش 79
فصل دوم: جریان مشروطهخواهی بازرگانان در سه ایالت آذربایجان، یزد و بوشهر
2ـ1ـ نقش بازرگانان در جریان مشروطهخواهی تبریزیان:
اهمیت تبریز 82
جنبش مشروطهخواهی در تبریز 83
بازرگانان تبریزی در مشروطیت:
1ـ علی مسیو 86
2ـ حاجی علی دواچی 87
3ـ حاج مهدی کوزهکنانی 87
4ـ حاج زین العابدین مراغهای 91
5ـ میرزا عبدالرحیم طالبوف تبریزی 93
2ـ2ـ نقش بازرگانان یزد در جنبش مشروطیت
اهمیت یزد 97
حاج محمدتقی مازار و مشروطیت 99
بازرگانان زرتشتی یزد و مشروطیت
1ـ خاندان جمشیدیان 100
2ـ خاندان جهانیان 103
2ـ3ـ بازرگانان بوشهر در جنبش مشروطیت
اهمیت بندر بوشهر 106
نقش بازرگانان بوشهر در جنبش مشروطیت 109
بخش سوم: سهم بازرگانان از تشکیلات نظام مشروطیت تا بمباران مجلس اول
فصل اول: سهم بازرگانان در مجلس دورهی اول و تصمیمگیریهای آن
1ـ بازرگانان و انتخابات مجلس اول 114
2ـ سهم و ایفای نقش بازرگانان در تصمیمگیریهای مجلس اول
2ـ1ـ ارایهی لایحه استقراض دولت و واکنش بازرگانان در مجلس 117
2ـ2ـ وزارت مالیه و مساله مسیو جوزف نوز 122
2ـ3ـ میزان توجه به خواستههای تجار در مواد مصوب قانون اساسی و متهم آن 125
2ـ4ـ وزارت عدلیه و مسایل قضایی 128
2ـ5ـ مباحث وزارت تجارت با وکلای تجار برای علمی کردن فعالیتهای تجار130
2ـ6ـ وزارت مالیه و امور مالیات و امنیت ایالات 131
2ـ7ـ قرارداد 1907م. روس و انگلیس و واکنش تجار 133
2ـ8ـ سهم تجار در کمیسیونهای مجلس 134
فصل دوم: فعالیتهای حمایتی بازرگانان ایران از مشروطیت در خارج از مجلس 139
تشکیل انجمنهای ایالتی و ولایتی، انجمنهای سیاسی و انجمنهای اقتصادی فعالیت بازرگانان تبریز:
1ـ در انجمن تبریز 140
2ـ تاسیس انجمن سعادت استانبول 144
3ـ حضور بازرگانان تبریزی در حزب اجتماعیون عامیون 145
فعالیت بازرگانان یزد در دوره مشروطه:
1ـ تشکیل انجمنهای صنفی تجاری 146
2ـ فعالیت دو تجارتخانة جمشیدیان و جهانیان در تشکیل بانک ملی و تامین اسلحه مجاهدان 147
3ـ تلاشها در اصلاح تنظیمات مالیاتی یزد 150
فعالیت تجار بوشهر در دوره مشروطیت:
تشکیل انجمن نظّار و اکثریت تجار عضو آن 153
اقدامات بازرگانان در مقابل ستم داخلی و سلطه خارجی 154
نتیجهگیری: 156
فهرست منابع و مآخذ 162
اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال 656 ه.ق
دسته بندی | تاریخ و ادبیات |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 465 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 272 |
در آغاز حکومت عباسیان به دلیل آنکه دستاندرکاران حکومت اسلامی، بعد از دودمان نژادپرست بنیامیه روی کار آمدند و ملل مختلف با زبانها و فرهنگهای متفاوت وارد حوزه اسلامی شدند، مسائل اجتماعی و از آن جمله اطعمه و اشربه تحولی عظیم پیدا کرد.
موضوع تحقیق اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در دوره عباسیان از ابتدا تا سال 656(ه.ق) است و روش کار به صورت کتابخانهای و بهرهبرداری از منابع موجود و استفاده از نظرات محققین بوده و پژوهش حاضر شامل معرفی باب فقهی و آداب دینی اطعمه و اشربه (حلال و حرام)، تجارت و بازرگانی و محصولات آن دوره، ادیان گوناگون و تأثیر آنها بر روی اعراب بخصوص در باب خوردنیها و آشامیدنیها، جشنها و اعیاد اسلامی، رسوم دارالخلافه در این رابطه، غذای اعراب و انواع مختلف آن، وسایل و ظروف طبخ غذا و... میباشد.
در عصر جاهلیت و صدر اسلام، اغلب مردم عرب از غذاهای سادهای استفاده میکردند اما پس از اسلام، سبک غذاها تغییر پیدا کرد. یکی از دلایل این تغییر ، تماس آنان با ملل دیگر بخصوص ایرانیان بود. مهمترین تأثیرگذاری از جانب ایرانیان بود که برخی خلفا حتی در رعایت آداب شاهانه از پادشاهان قدیم ایران مانند اردشیر و بهرامگور متابعت میکردند.
در باب شراب نیز یهودیان و بخصوص مسیحیان، اثرگذار بودند. مسیحیان در جشنهای خود از شراب استفاده میکردند و حتی در برخی دیرها آن را تهیه و به فروش میرساندند و مشترک بودن محل زندگی آنان با مسلمانان باعث استفاده از شراب در بین برخی مسلمانان شد.
نتیجه اینکه در پژوهش حاضر، انواع اطعمه و اشربه معمول و مرسوم در دوران عباسیان مورد بررسی و تحقیق قرار داده شد و مباحثی از جمله اغذیه حرام و حلال و انواع اشربه و اطعمه و تأثیر ملل مختلف مخصوصاً ایرانیان بر نوع و سبک غذاهای اعراب و تأثیر ادیان گوناگون بخصوص مسیحیان بر اشربه(مشروبات الکلی)، براساس منابع و مآخذ موجود نوشته شده است.
فهرست مطالب
چکیده .................................................. و
مقدمه .................................................. ک
هدف از پژوهش ........................................... م
فصل اول: کلیات
معرفی منابع ............................................ 2
فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه ......................... 10
1- فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه ... 12
زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری .......................... 14
فایدههای ظاهری و باطنی کم خوری ......................... 19
2- آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه 20
الف) آداب غذا خوردن .................................... 21
ب) آداب سفره ........................................... 24
3- آداب آشامیدن ........................................ 25
- آب ................................................... 25
- شیر .................................................. 26
- عسل .................................................. 27
- سرکه ................................................. 27
آداب آشامیدنیها از نظر معصومین علیهم السلام ............ 28
4- غذاها و آشامیدنی های حرام ........................... 29
از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار میگیرد ............ 31
الف- خمر .............................................. 32
خمرازدیدگاه آیات و روایات .............................. 33
انواع خمر و حکم آنها ................................... 37
ب- خون ................................................. 38
ج- گوشتهای حلال و حرام .................................. 38
خوردن محرمات در وقت اضطرار ............................. 40
فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان
1- پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام 43
2- محصولات .............................................. 46
3- بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان .................. 55
شکل بازارها ............................................ 66
نقش زنان در بازارها .................................... 67
4- تأثیر ادیان بر تجارت اسلام ........................... 68
5- جشن ها .............................................. 80
جشنهای دینی اسلامی ...................................... 80
جشن های محلی ........................................... 84
فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی
1- اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی ............... 93
آداب المائده،آداب سفره ................................ 108
2-شرابخانه ها ......................................... 117
شربت خانه(خزانةالشراب) ................................ 120
شرابکده ها ............................................ 123
3- مجالس شراب ......................................... 126
استعمال حشیش .......................................... 135
تریاک .................................................. 136
فصل پنجم: تغذیه در عصر عباسی
ادویه و خوشبوکننده ها ................................. 138
اجزای خوشبوکننده ...................................... 140
ظروف و وسایل آشپزخانه ................................. 141
غذای اعراب ............................................ 154
خوراکهای گوشتی ........................................ 156
ماهی و خوراکهای آن .................................... 163
خوراکهای گیاهی ........................................ 165
خوراک تنگدستان ........................................ 170
خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان .................... 174
از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد ........... 175
روغن وپیه ............................................. 176
نان ................................................... 177
برنج .................................................. 182
مشاغل مربوط به اغذیه .................................. 184
بهای خوراکی ........................................... 185
قیمتها در زمانهای عادی ................................ 187
بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی ........................... 188
کارکنان آشپزخانه ...................................... 193
هزینه آشپزخانه سلطنتی ................................. 194
نوشیدنیها در این دوره ................................. 198
نوشیدنیهای حلال و حرام ................................. 199
شیر و محصولات آن ....................................... 202
آب .................................................... 204
شیرینیها و حلویات ..................................... 205
مواد شیرینکننده ....................................... 208
نقل ................................................... 210
ترشیها و چاشنیها ...................................... 211
میوه .................................................. 212
زمانبندی غذاها ........................................ 216
پرهیز و علوم غذایی .................................... 217
نگاهداری و حفاظت ...................................... 220
سوخت .................................................. 223
نتیجهگیری ............................................. 225
فهرست منابع ........................................... 227
چکیده انگلیسی ......................................... 239